№5(109)
szeptember-október
2010 év

A kisebbségek napja Erzsébeten

foto

Szeptember 25-én, a pesterzsébeti Csili művelődési házban került sor a kisebbségek napjára. A kerületben élő ukránok e rendezvény keretében szerették volna népszerűsíteni az ukrán kultúrát, és közelebb hozni a magyar választópolgárokat az Anatolij Burij vezette helyi ukrán közösség ukrán önkormányzati képviselőjelöltjeihez.
Az Ivano-Frankivszk megyei Nadvirna városából érkezett Horjanka amatőr tánccsoport az ukrán néphagyományt felidéző, kenyérrel és sóval való köszöntést foglalta táncjelenetbe. Az étterem nyitott teraszán Hartyányi Jaroszlava, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke mutatta be a közönségnek az ifjú táncosokat. Elmondta, hogy a vendégköszöntő tánc előadói ukrán hagyomány szerint boldogságot, jólétet és egyetértést – a nemzetiségek közöttit is – kívántak a vendégeknek.
Ezt követően a harkivi születésű Anatolij Burij, a kerületi ukrán önkormányzati képviselőjelöltek nevében szólt a közönséghez. Beszélt arról, hogy eljött az ideje az ukrán önkormányzat megalakításának a kerületben. Köszönetet mondott az erzsébeti önkormányzatnak az est megszervezéséhez és a választási kampány lebonyolításában nyújtott segítségért.