Hozzávalók: 1 kg káposzta,½ kg darált hús, 10 dkg gomba,¾ pohár rizs, 2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 2 cikk fokhagyma, só és feketebors – ízlés szerint, 1 gombaleves kocka, olaj a sütéshez, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa. A káposztát kockákra vágjuk, megsózzuk, és 1, 5 pohárnyi gombalevesben megpároljuk.
A rizst megfőzzük, a darált hús enyhén megpirítjuk, az apróra vágott gombát, lereszelt hagymát és a durva reszelőn lereszelt sárgarépát olajon megpirítjuk. A másik, nagyobb darabokra vágott hagymát nyersen adjuk a ragúhoz, jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, zöldpetrezselymet és újból jól összekeverjük. Adhatunk hozzá egy kevés paradicsompürét is.
A lábost kiolajozzuk, és rétegezve terítjük el benne a hozzávalókat, úgy hogy az alsó és záró sorba káposzta kerüljön. A tetejére dobjunk néhány darabka vajat, öntsük le tejföllel, szórjuk rá a zsemlemorzsát, és sütőben süssük pirosra.