Hozzávalók: 1 kg búzaliszt (süthetjük fele-fele arányban búza- és rozslisztből is), 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag instant élesztő, 1 pohár almalé, 1 pohár víz, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál rozsmaláta és 5 evőkanál olaj. Ízlés szerint használhatunk aprított diót, napraforgómagot vagy mazsolát.
Hozzávalók: 1 egész csirke, 1-1 fej vörös- illetve lilahagyma, 1 közepes fej káposzta, 1 sárgarépa, 7 szem krumpli, 1 fehér- és 1 zöldpaprika, fél citrom, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 5 dkg aprított dió, zeller zöldje és majonéz.
A megmosott és leszárított csirke belsejébe tegyük a megtisztított vöröshagymát és a fél citromot. Kívülről kenjük be olajjal, és dörzsöljük be sóval és paprikával. Olajozzunk ki egy tepsit, helyezzük el benne a csirkét a mellével felfelé. A fehérhúsú paprikát kicsumázzuk, eltávolítjuk a magokat és négyfelé vágjuk. A lilahagymát felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a káposztát és a sárgarépát lereszeljük. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk.
A zöldségeket a csirke köré halmozzuk, és 180 fokon 60 percig sütjük. Az elkészült ételt majonézzel, zöldfűszerekkel, pirospaprikával és darabolt dióval díszítve tálaljuk.