№2(130)
április - június
2015 év

Magyar segélyszállítmány Ukrajnának

foto

Június 2-án érkezett meg Ukrajnába az a nyolc kamion, amely 130 000 euro összértékben gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket és tartós élelmiszereket hozott Magyarországról.
A segélyt öt jótékonysági szervezet gyűjtötte össze az Emmi kezdeményezésére. A gyűjtésbe és a segélyszállítmány célba juttatásába a minisztérium felkérésére bekapcsolódott Kravcsenko György, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke és Hartyányi Jaroszlava, a Magyarországon élő ukránok parlamenti szószólója. A segélyen kívül a minisztérium felajánlotta, hogy kész vendégül látni 700 olyan gyereket, kiknek édesapja elesett vagy súlyosan megsebesült a kelet-ukrajnai harcokban, illetve menekült családok gyermekeit is.

Az akcióhoz csatlakozott Vaszil Visivanyuk ivano-frankivszki tiszteletbeli konzul, a Kárpát-mellék újjászületése Alapítvány elnöke és Arkagyij Hupalo nyíregyházi ukrán főkonzul.
Az akcióban részt vett a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyarországi Zsidó Közösségek Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt, a Caritas Hungarica, a Joanniták segélyszervezete, a Református Szeretetszolgálat, a máltaiak, illetve a görögkatolikusok Szent Lukács jótékonysági szervezete.
Az akcióban részt vevők számának köszönhető, hogy június 1-én a tervezett két kamion helyett nyolcat indíthatott útnak Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós államtitkár.

Sipajlo Igor