№3(119)
július - september
2012 év

Budapesten megnyílt a Magyar - Ukrán Business Club

foto
Budapesten megnyílt a Magyar - Ukrán Business Club

Szeptember 20-án Budapest belvárosában, a Váci utcában megnyílt a Magyar - Ukrán Business Club képviseleti irodája. Kravcsenko György, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, megköszönte Jurij Muska magyarországi ukrán nagykövetnek az intézmény létrehozásához és tevékenysége beindításához adott segítséget. Hasonlóképpen a magyar kormány képviselőinek köszönetet mondott az elnök is az intézmény tevékenységének elindulása felé tett első lépésekhez nyújtott támogatásért.
Az iroda megnyitóján jelentették be, hogy a klub égisze alatt megalakult, az Egyesült Arab Emírségek (EAE), Magyarország és Ukrajna üzleti életének képviselőiből álló szekció, amelynek célja emírségi befektetéseket hozni a magyar és az ukrán gazdaságba.
A szekció megnyitóján a klubban megjelent Ali Mohammed Al Marzoogi, az EAE bécsi nagykövete és ENSZ képviselője.
Jurij Muska ukrán nagykövet köszöntötte a vendégeket, támogatásáról biztosította az új intézményt, amely jelentős szereplő lehet a három ország gazdasági kapcsolatainak alakításban.
A klub irodájának ünnepélyes megnyitóján megjelent Jurij Muska, budapesti ukrán nagykövet, Balogh István követségi titkár, Czap István, a gazdasági osztály vezetője, Ali Mohammed Al Marzoogi, az Egyesült Arab Emírségek bécsi nagykövete és ENSZ képviselője, Hartyányi Jaroszlava, az Ukránok Világkongresszusának első elnökhelyettese, az Ukránok Európai Kongresszusának és az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke. A magyar külügyminisztériumot Ágai Zsolt, Fedor Barnabás és Kudrjavcev Jenő képviselte. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumból Árokháti Zsuzsa, a Gazdasági Minisztériumból pedig Jánki András jött el a megnyitóra.

A rendezvény jó hangulatú fogadással ért véget.