№3(107)
május - június
2010 év

Ukrán művész kiállítása Várpalotán

A várpalotai ukrán önkormányzat szervezésében nyílt meg május 8-án, a Nagy Gyula Galériában Vlagyiszláv Najgyonov ukrán festőművész kiállítása.
A művész életpályáját Németh Árpád polgármester és Szabó Ludmilla, a városi ukrán önkormányzat elnöke ismertette a közönséggel. Az érdeklődők megtudhatták, hogy Vlagyiszláv Najgyonov 1976-ban született a kárpátaljai Rahón. Már kisgyermekként, édesapja irányítása mellett kezdett festeni, majd az ungvári Képzőművészeti Szakiskolában folytatta tanulmányait. Magyarországra költözve folytatta a festést, dolgozik a természetben, városrészeket és csendéleteket fest a csak rá jellemző, különleges technikával. 2000 óta több kiállítása is volt Magyarországon.
Németh Árpád polgármester beszédében elismeréssel szólt a városban élő ukránok közösségének kiemelkedő civil tevékenységéről, amivel hozzájárulnak a város kulturális életének színesebbé tételéhez. Ez azt bizonyítja, hogy az ukránok megtalálták a helyüket a többi nemzetiség között, és a várpalotaiak is befogadták őket.
Köszöntötte a vendégeket Dobszai József nyugalmazott ezredes, a tartalékosok helyi Gábor Áron klubjának vezetője is.

Tudósítónktól