№6(98)
november-december
2008 év

A miniszter számít Magyarország támogatására

A csatlakozási tárgyalások elkezdését tekintve Ukrajna számít Magyarország támogatására – jelentette ki Jurij Jehanurov ukrán védelmi miniszter a Luhanszk megyei Brjankában, a második világháborúban és az NKVD büntetőtáboraiban elhunyt magyar áldozatok emlékhelyének avatásán.

A magyar katonai küldöttség ukrajnai látogatásának eredményeit összegezve Jehanurov közölte, hogy egy sor időszerű kérdést vitatott meg magyar kollégájával, Szekeres Imrével. Közölte továbbá, hogy megbeszéléseik fő témáját a NATO országok honvédelmi miniszterei és az ukrán küldöttség Tallinnban tervezett tanácskozása szolgáltatta. Jehanurov szerint a konzultációknak választ kell adniuk arra a kérdésre, mennyire készült fel Ukrajna az előcsatlakozási tárgyalások elkezdésére.
„Teljes az egyetértés a magyar féllel arra vonatkozóan, hogy a megérettünk a tárgyalások megkezdésére. A magunk részéről tisztában vagyunk azzal is, hogy a mostani helyzet nagyon összetett. Hálás vagyok magyar kollégámnak a témában nyújtott támogatásért, és gyümölcsöző együttműködésre számítok a jövőben is” – mondta Jurij Jehanurov.